Behandeling uitsluitend volgens afspraak!
Voor een afspraak
of noodgeval, bel
+31(0)45 564 22 60

Een vaccinatie bestaat meestal uit dode of verzwakte ziekteverwekkers. Deze dode of verzwakte ziekteverwekkers (bacterie of virus) maken uw hond niet ziek, maar zorgen er wel voor dat hij antistoffen tegen de specifieke ziekteverwekkers gaat produceren. Wanneer uw hond na het vaccineren blootgesteld wordt aan dezelfde ziekteverwekkers in levende vorm, heeft hij reeds antistoffen en zal hij waarschijnlijk niet ziek worden. Wanneer hij er wel ziek door raakt, zal dit minder ernstig zijn dan wanneer de hond niet gevaccineerd zou zijn. De antistoffen blijven maar beperkt aanwezig in het lichaam van de hond. Daarom is het noodzakelijk entingen geregeld te herhalen.

Door onze praktijk wordt het volgende entschema gehanteerd:

  • 6 weken: Puppy enting (Hondeziekte en Parvo)
  • 9 weken: Parvo/Weil enting
  • 12 weken: Cocktail-enting

Deze cocktailenting is opgebouwd uit Parvo, Weil, Paraïnfluenza, Hondeziekte en Leverziekte (HCC).

Als het goed is, dan heeft uw puppy bij de fokker al een 'puppy-cocktail' (minimaal hondenziekte en Parvo) gehad op 6 weken leeftijd. De volgende vaccinatie (Parvo en ziekte van Weil) vindt plaats op de leeftijd van 9 weken. Hierna heeft het puppy nog een vaccinatie nodig op 12 weken leeftijd: de zogenaamde 'grote cocktail' (hondenziekte, Parvo, ziekte van Weil, besmettelijke leverziekte, para-influenza en adenovirus type 2).

Een volwassen hond heeft ook elk jaar een vaccinatie nodig. Sommige onderdelen van de 'grote cocktail' bieden langdurige bescherming en zijn niet noodzakelijk om elk jaar te herhalen. Dus geven we uw hond afhankelijk van wat nodig is de 'grote cocktail' of de 'kleine cocktail'.

Naast de cocktail vaccinatie, besteden we veel zorg aan vaccinatie op maat. Indien uw hond een groter risico loopt op kennelhoest, dan is het verstandig uw hond hier extra tegen te beschermen. Dat is wanneer uw hond bijvoorbeeld in een pension moet logeren, een hondenshow gaat bezoeken of met de honden uitlaatservice meegaat. Sommige van deze instellingen stellen een kennelhoest vaccinatie zelfs verplicht.
Als uw hond veel zwemt en het hele jaar door hiermee een risico loopt op de ziekte van Weil, is het verstandig uw hond te beschermen tegen deze ziekte.

Onderstaand schema geeft een goed inzicht in de enting frequentie.

 

Enting type

Jonge hond

Volwassen hond

6 wk

9 wk

12 wk

1 jaar

2 jaar

3 jaar

4 jaar

parvo

X

X

X

X

   

X

Hondenziekte

X

 

X

X

   

X

HCC

   

X

X

   

X

Parainfluenza

   

X

X

X

X

X

Ziekte van Weil

 

X

X

X

X

X

 

X

Kennelhoest

Advies: ieder jaar, m.n. honden die pension in gaan, naar shows en/of hondenclub gaan, of met hondenuitlaat mee gaan.

Rabiës

Advies: minimaal 30 dagen voor vertrek naar het buitenland

 

Openingstijden [ behandeling uitsluitend volgens afspraak ]

Maandag
09.00 - 17.00
18.30 - 20.00

Dinsdag
09.00 - 12.30

Woensdag
09.00 - 17.00

Donderdag
09.00 - 17.00

Vrijdag
09.00 - 17.00
18.30 - 20.00

Zaterdag
10.30 - 12.00

© 2024 Dierenkliniek Onderbanken