Behandeling uitsluitend volgens afspraak!
Voor een afspraak
of noodgeval, bel
+31(0)45 564 22 60

Kosten bij het niet annuleren van een afspraak:

Een afspraak (consult) of operatie (chirurgie) afzeggen kan kosteloos indien u uiterlijk 12 uur voorafgaand aan de afspraak de behandeling afmeldt.

Afmelden kan telefonisch tijdens openingstijden, of middels een email waarin u de dag en tijd vermeldt waarop u een afspraak heeft. U kunt geen berichten inspreken op ons antwoordapparaat. Wij kunnen dan meteen op de gereserveerde tijd een andere cliënt inplannen waardoor wij u geen kosten in rekening hoeven te brengen.

Indien u niet in staat bent om de afspraak af te melden of u heeft de afspraak gewoon vergeten dan moeten wij helaas de gereserveerde tijd bij u in rekening brengen. Deze rekening kunt u of kunnen wij niet in rekening brengen bij uw zorgverzekeraar daar deze een niet uitgevoerde behandeling niet vergoedt.

De kosten voor een niet nagekomen afspraak (een consult) bedragen 30 euro. De kosten voor een niet nagekomen operatie (chirurgie) worden bepaald aan de hand van de gereserveerde tijd. 

Iedere dierenarts is van overheidswege verplicht zijn eigen prijzen te bepalen op basis van de gemaakte kosten. Dit is voor iedere praktijk anders. Dit verklaart de (soms grote) prijsverschillen tussen verschillende praktijken. Bij de prijsbepaling spelen veel verschillende factoren een rol:

Huisvesting

Een kleine praktijkruimte aan huis vergt minder investering dan een goed ingericht bedrijfspand.

Investeringen

Een complete inrichting kost veel geld. Zonder apparatuur zijn de tarieven van consult en operaties dan ook lager. Echter met deze apparatuur kan betere en veiligere diergeneeskunde bedreven worden, uw huisdier profiteert hiervan. U kunt dit vergelijken met als u zelf naar het ziekenhuis moet voor een operatie en u geen bloedonderzoek en infuus voorafgaand aan de ingreep zou krijgen en dat er geen (veilige) gasnarcose en bewakingsapparatuur aanwezig is.

Gebruikte materialen

Er is een groot kwaliteitsverschil tussen bepaalde narcosemiddelen, hechtmateriaal en pijnstilling. Echter hoe beter de kwaliteit, hoe hoger de prijs vaak ook ligt.

Service

Ook aan service hangt een prijskaartje. Een praktijk waarvan het team dag en nacht voor u klaarstaat moet meer kosten maken voor het standby houden van een dierenarts en assistent(es). Daartegenover staat dat u altijd bij uw eigen vertrouwde dierenarts terecht kunt.

Aandacht voor het dier

De jaarlijkse vaccinatie kan binnen 3 minuten gepiept zijn, aan een laag tarief. Echter het belang van de jaarlijkse vaccinatie ligt hem juist in het gezondheidsonderzoek dat vooraf moet gaan aan de daadwerkelijke enting. Een ziek dier mag namelijk niet gevaccineerd worden. Daarnaast kunnen bij het onderzoek afwijkingen gevonden worden waar u helemaal geen weet van had. Het is prettig als uw dierenarts de tijd neemt om te bespreken hoe het gaat met uw huisdier. Indien nodig kan advies gegeven worden over voeding, parasietenbestrijding en gedragsproblemen.

Bijscholing

Regelmatige bijscholing van dierenartsen en assistentes zorgt ervoor dat het kennisniveau op peil blijft. Ieder jaar zijn er nieuwe ontwikkelingen op wetenschappelijk gebied en het is belangrijk dat uw dierenarts hiervan op de hoogte blijft.

Ten slotte nog even over de kosten: deze zijn namelijk nooit van te voren volledig vast te stellen! Als dierenarts werk je met levende dieren. Er kunnen zich soms onvoorziene omstandigheden of complicaties voordoen. Bij zieke dieren is de diagnose niet altijd meteen duidelijk. Daardoor is het vaak niet mogelijk om vooraf in te schatten wat de kosten van onderzoeken en behandeling gaan worden. Wij zullen u zo goed mogelijk proberen in te lichten over wat de prijs ongeveer zal zijn, maar wees ook zelf niet bevreesd om te vragen. Voordat een ingreep of onderzoek plaats zal vinden, bent u altijd vrij om te informeren naar de te verwachten kosten.

Kortom, de prijs/kwaliteitsverhouding is belangrijk. Informeer daarom niet alleen naar de prijzen, maar vooral naar waarop de prijzen gebaseerd zijn.

Openingstijden [ behandeling uitsluitend volgens afspraak ]

Maandag
09.00 - 17.00
18.30 - 20.00

Dinsdag
09.00 - 12.30

Woensdag
09.00 - 17.00

Donderdag
09.00 - 17.00

Vrijdag
09.00 - 17.00
18.30 - 20.00

Zaterdag
10.30 - 12.00

© 2024 Dierenkliniek Onderbanken